Παιδί και UNICEF











10-11 Δεκεμβρίου είναι δύο ημερομηνίες σημαντικές για την ανθρωπότητα. Στις 10 Δεκεμβρίου 1948 τα κράτη μέλη του ΟΗΕ ψήφισαν τη διακύρηξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στις 11 Δεκεμβρίου 1946 ιδρύθηκε η UNICEF.



 Είναι η γενέθλια μέρα της και σε όλο τον κόσμο γιορτάζεται ως ημέρα του παιδιού. Λαμβάνοντας, σε συνδυασμό με τα παραπάνω, υπόψιν ότι το ελλήνικο σχολείο αποτελεί φορέα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας η Β' η Γ' και η ΣΤ' τάξη του σχολείου μας συνδιοργάνωσαν τη γιορτή με θέμα : ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ UNICEF.
Ανάλογες εκδηλώσεις την ημέρα αυτή αποτελούν μεγάλο γεγονός για εκαταντόδες σχολεία σε όλη τη χώρα. Είνα τα σχολεία:

Εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετείχαμε όλοι μαζί σε ένα μάθημα ζωής, που για περιεχόμενο του είχε τη φτωχεια, την αδικία, την ανισότητα, την εκμετάλλευση και την πείνα. Σκοπό είχε να ξυπνήσει τις συνειδήσεις ολών μας, για να περασούμε πάνω από το τείχος της κακίας και της αδιαφορίας και να βρεθούμε στο χώρο της αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη γεννάει την ελπίδα και αυτο σαν κοινωνία σήμερα το έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.


Με κιμώλιες όλων των χρωμάτων ζωγραφίσαμε τις σκέψεις και τα συναιθήματά μας και με αυτό στολίσαμε τους τοίχους και τους διαδρομους του σχολείου μας.






Τραγουδήσαμε τραγούδια για το παιδί και την ειρήνη και σχηματήσαμε έναν κύκλο κράτοντας σφιχτά ο ένας τον άλλο αγκαλιάζοντας έτσι νοερά ολόκληρη τη γη.
Με αφορμή τις ημέρες των γιορτών που πλησίαζαν τελειώσαμε την εκδήλωση με την ευχή :

" Αυτα τα Χριστούγεννα ας υπάρχουν λιγότερα δακρυσμένα μάτια και χρόνο με το χρόνο ας επικρατήσει το χαμογελο στα παιδικά χείλη".

Οι εκπαιδευτικοί του 1ο Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης

Σχόλια