Βιωματική μάθηση και επιτόπια παρατήρηση της καλλιέργειας σπαραγγιών στον κάμπο του Νέστου από τους μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου μας!

      Στο πλαίσιο  των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων  και στη θεματική ενότητα «Δημιουργώ και καινοτομώ» οι μαθητές  των δύο τμημάτων της ΣΤ’ τάξης ασχολήθηκαν με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και συγκεκριμένα με το  επάγγελμα του αγρότη στην Επαρχία Νέστου . 

     Ήταν μια βιωματική προσέγγιση του θέματος με επιτόπια παρατήρηση  για την  πραγματοποίηση της οποίας  συνεργαστήκαμε με τον Αγροτικό Σύλλογο Νέστου.  

    Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αργυράκη Σάββα, το γραμματέα κ. Ξεκαρφωτάκη Νίκο, τους υπεύθυνους και εργάτες στο συσκευαστήριο του Χαϊδευτού, οι οποίοι ήταν δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια αυτής της δράσης.   Αρχικά ο κ. Αργυράκης έκανε στα παιδιά μια παρουσίαση γεωργικών εργαλείων του χθες και του σήμερα  και  μας  εξήγησε  πως ο λόγος που επέλεξε αυτό το επάγγελμα είναι ότι αγαπάει τη ελληνική γη. Στη συνέχεια   μας ξενάγησαν σε αγρόκτημα με σπαράγγια και  εκεί οι μαθητές  αφού παρατήρησαν τους εργάτες, ανέλαβαν δράση κι  συμμετείχαν κι αυτοί στη συγκομιδή. Επόμενος σταθμός μας ήταν το συσκευαστήριο  του Χαϊδευτού, όπου είδαμε το επόμενα στάδια  που ήταν η διαλογή, το πλύσιμο και συσκευασία των σπαραγγιών. Ήταν μια εποικοδομητική και χρήσιμη εμπειρία μέσα από την αλληλεπίδραση των παιδιών με τα μέλη  του Αγροτικού Συλλόγου..











 

   

Σχόλια