Οί μαθήτες της ΣΤ1 & Στ2 τάξης τους σχολείου μας έπαιξαν Λυσιστράτη στο "Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων"

ΕΚΔΡΟΜΗ   ΣΤΟ    ΘΕΑΤΡΟ   ΦΙΛΙΠΠΩΝ

  Ο θεματικός  μας  κύκλος    «Φροντίζω  το περιβάλλον»

 με υποθεματική : Παγκόσμια και τοπική  Πολιτιστική  κληρονομιά       και  τίτλο      «  Η   Χρυσούπολη και τα μνημεία της » , που υλοποιούν τα δύο τμήματα της ΣΤ’ τάξης ,

 έχει σαν τελευταίο στόχο να στείλουμε μηνύματα ειρήνης. Αυτό μας δημιουργήθηκε  σαν ανάγκη, γιατί   μέσα από την ιστορική αναδρομή του τόπου μας που κάναμε σε προηγούμενα εργαστήρια, συναντήσαμε όλα τα δεινά του πολέμου  και καταλάβαμε ότι οι λαοί μόνο με ειρήνη ευημερούν.

     Αποφασίσαμε να ανεβάσουμε τη δική μας παράσταση. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτούμε πολύ .  Τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη διαλέξαμε ,  γιατί αυτή η Ελληνίδα είναι η μεγαλύτερη πρέσβειρα της ειρήνης ανά τους αιώνες   και είναι ένα έργο   δυστυχώς πάντα επίκαιρο.

   Στις 5/4/2024  οργανώσαμε μια εκδρομή στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων,  για    να το δούμε από κοντά και να   μάθουμε  τα βασικά   του  μέρη .   Κι εκεί μέσα σ’ αυτόν τον ιερό χώρο αξιωθήκαμε να παίξουμε  Λυσιστράτη. Κάποιες σκηνές από την αρχαία κωμωδία του παππού Αριστοφάνη ,  έχοντας για θεατές τους μαθητές του σχολείου μας. Ήταν μια εμπειρία μοναδική . Εκεί η ιστορία έγινε ζωή κι αυτός είναι ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της εκπαίδευσης .


 

Σχόλια