Παγκόσμια και Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της ΣΤ1 & ΣΤ2 τάξης του σχολείου μας!

 

Μαθαίνω τον τόπο μου: Όταν η Τοπική Ιστορία… πάει σχολείο μέσα από ένα πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων

 

Το σχολικό έτος 2023-2024 τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημ Σχολείου Χρυσ/πολης στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ασχοληθήκαμε με την παγκόσμια και τοπική     Πολιτιστική   μας  κληρονομιά .

  Ο θεματικός  μας  κύκλος είναι:  «Φροντίζω  το περιβάλλον»

 Έχει υποθεματική : Παγκόσμια και τοπική  Πολιτιστική  κληρονομιά και της δώσαμε τον τίτλο : «  Η   Χρυσούπολη και τα μνημεία της »

 Στόχος μας είναι να  διερευνήσουμε τη σύνδεση μνημείων,  με την πόλη  μας   και την ιστορία της.  Αρωγός σ’ αυτή την προσπάθειά μας στάθηκε η   κ. Αγγελική   Δεληκάρη , η οποία  με την ιδιότητα της ιστορικού ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας , ήρθε στο σχολείο  μας στις 4/4/2024 και έκανε στα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης μια ιστορική αναδρομή της Χρυσούπολης. Με την  ομιλία της   που υπήρξε πολύ κατανοητή και   εμπεριστατωμένη καλλιέργησε την ιστορική ενσυναίσθηση στους   μικρούς   μαθητές του σχολείου μας, στα παιδιά του τόπου μας. Την ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό!

 







Σχόλια