Πρόγραμμα e-Twinning ‘This is how we do it’ των μαθητών του τμήματος Έ1 σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία της Πολωνίας, Ρουμανίας και Σλοβενίας!

     Το Πρόγραμμα e-Twinning ‘This is how we do it’ διάρκειας 3 μηνών ξεκίνησε τον Οκτώβριο από την εκπαιδευτικό Πλαγιαρινού Καλλιόπη ΠΕ 06,τον διευθυντή του σχολείου Μιχαηλίδη Αθανάσιο και τους μαθητές του τμήματος Έ1 σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία της Πολωνίας, Ρουμανίας και Σλοβενίας. 

    Με τη συγκατάθεση των γονέων οι μαθητές έκαναν μια παρουσίαση των εαυτών τους μέσω βίντεο και ένα κουίζ με τη χρήση της εφαρμογής Kahoot. Κατά το Νοέμβριο, οι μαθητές παρουσίασαν με βιντεο τα σχολεία τους και τις προσπάθειες τους για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ το Δεκέμβριο δημιούργησαν  ψηφιακό πόστερ για τη μείωση της κατανάλωσης κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και παρουσίασαν τις απόψεις τους σε διαδικτυακή συνάντηση, προωθώντας την ανταλλαγή ιδεών για την προστασία του περιβάλλοντος. Τέλος, μαθητές και εκπαιδευτικοί απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο για την εμπειρία τους, καταγράφοντας τα αποτελέσματα στο twinspace του ευρωπαϊκού προγράμματος "This is how we do it. 

    Ο στόχος του προγράμματος ήταν  η εκμάθηση και η εξοικείωση με θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μέσω πρακτικών δράσεων και ανταλλαγής πληροφοριών. Το πρόγραμμα προωθεί τη φιλία, τη συνεργασία και τη διαπολιτισμική κατανόηση, προετοιμάζοντας τους μαθητές για μια πιο βιώσιμη και ανοιχτή κοινωνία. Προάγει την πολυπολιτισμική κατανόηση, την ανταλλαγή γνώσεων και την ενίσχυση των δεξιοτήτων μέσω της χρήσης σύγχρονων εργαλείων web 2.0.

 









 

 

Σχόλια