Δράση "ΕΥ ΖΗΝ" - Ανθρώπινο Σώμα

   Κατά τον πρώτο κύκλο εργαστηρίων δεξιοτήτων «ΕΥ  ΖΗΝ» - ανθρώπινο σώμα τα δύο τμήματα της ΣΤ τάξης του 1ου Δημ. Σχ .Χρυσ/λης συνεργαστήκαμε και επιχειρήσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα τη λειτουργία του  ανθρώπινου   σώματος. Λειτουργήσαμε διαθεματικά παίρνοντας αφορμή από ενότητες στο μάθημα της Φυσικής.

    Σ’ αυτή την προσπάθειά μας είχαμε δίπλα μας τη γιατρό και πρόεδρο του ΕΛΕΑΝΑ κ. Αργυριάδου Στέλλα η οποία αφού μας μίλησε για την τέλεια μηχανή που λέγεται ανθρώπινο  σώμα, μας έκανε προβολές για τα μέρη του σώματος και τη λειτουργία των οργάνων.

    Ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση  ανάμεσα στην κ. Αργυριάδου, τους δασκάλους και τα παιδιά τα οποία εξέφρασαν και έλυσαν πολλές απορίες τους.

   Το πρόγραμμα  θα έχει συνέχεια και σε μια δεύτερη συνάντησή μας θα μιλήσουμε για καλές υγιεινές συνήθειες ,   όπως (υγιεινή του σώματος, άσκηση, ύπνος, διατροφή, παιχνίδι). Θα συνδυάσουμε έτσι το κομμάτι αυτό της δράσης μας με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα που οργάνωσε το 2ο Δημ. Σχ Χρυσούπολης στις 14 του Νοέμβρη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Διαβήτη.

 


 

 

 

Σχόλια