Προστασία και Ευαισθητοποίηση των μαθητών της Ε' και ΣΤ' τάξης του σχολείου μας στην "Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια" από το Α.Τ. Χρυσούπολης!

    Την Παρασκευή στις 11 Οκτωβρίου του 2024 το σχολείο μας επιστέφθηκε το πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής Χρυσούπολης όπου στα πλαίσια της εκπαίδευσης των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν την Οδική Ασφάλεια υπό  το πρίσμα της κοινωνικής πολιτειότητας και ειδικότερα εντός του πλαισίου της τοπικής κοινότητας, το Σχολείο μας συνεργάστηκε με την  αρμόδια αρχή, την Ελληνική Αστυνομία (Α.Τ. Χρυσούπολης) για την προστασία και ευαισθητοποίηση στην Κυκλοφοριακή Αγωγή

    Οι στόχοι ήταν η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών/τριών από το σπίτι προς το σχολείο και αντίστροφα, στον δρόμο ως πεζοί, ως ποδηλάτες, στη μετακίνησή τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ως επιβάτες σε ιδιωτικά αυτοκίνητα, δίκυκλα αλλά και στη δραστηριότητα με πατίνια, skate board και ηλεκτρικά ποδήλατα. 

    Απώτερος στόχος του εγχειρήματος ήταν η διαμόρφωση και προαγωγή της κυκλοφοριακής συνείδησης και η υιοθέτηση σωστής οδικής  συμπεριφοράς από τους μαθητές/τριες, μέσα από την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και διάχυση καλών πρακτικών από την υλοποίηση προγραμμάτων για την Οδική Ασφάλεια με τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΑ) ως η πλέον αρμόδια αρχή της τοπικής κοινωνίας μας.


                                                              
     

















Σχόλια