ΦΕΣΤΙΒΑΛ STEAM ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ROBOTICS LEARNING ACADEMY!

Σας ενημερώνουμε ότι υπό την αιγίδα του Δήμου Νέστου και σε συνεργασία με την Robotics Learn-ing Academy, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στον χώρο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ 40 μαθητές των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Νέστου, που το τρέχον έτος παρακολούθησαν 50-60 ώρες μαθημάτων STEAM Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, θα παρουσιάσουν στους συμμαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου, του γονείς και οποίον άλλο επιθυμεί τις ρομποτικές τους δημιουργίες.

Το σχολείο μας, το 1ο 12/Θ Δημοτικό Σχολείο Χρύσουπολης, πρόκειται να επισκεφθεί το Φεστιβάλ STEAM Εκπαιδευτικής Ρομποτικής την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στον χώρο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ όπου οι τάξεις Δ1 και Δ2 υπό την συνοδεία των δασκάλων τους κ. Αθανασιάδου Ελπίδα και κ. Καμάρη Αλεξάνδρα αντίστοιχα θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Η δράση αυτή εφαρμόστηκε ήδη το προηγούμενο σχολικό έτος στα σχολεία του Δήμου Νέστου, όπου 30 μαθητές παρουσίασαν επί τριήμερο τις εργασίες τους στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου και σημείωσε απρόσμενη επιτυχία.

Περιγραφή Εκδήλωσης:
Τα εργαλεία Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα χρησιμοποιηθούν από τους
εκθέτες θα είναι:
1. LEGO WeDo ετών 6-8
2. LEGO Mindstorms ετών 9-12
3. LEGO Spike Prime ετών 9-15
4. Nezha With Microbits ετών 9-15
5. LittleBits ετών 9-15
6. ARDUINO ετών 15-16

Σύντομο Ιστορικό Δράσεων του Φορέα Διοργάνωσης:
Μετά από τα 8 χρόνια προσπάθειας, που έγινε από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ στους χώρους του ΤΕΙ ΑΜΘ και των σχολείων της Καβάλας, της Δράμας και της Ξάνθης, για τη διάδοση της σύγχρονης μεθοδολογίας μάθησης STEAM Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην περιφέρεια ΑΜΘ, προσπάθειας που βραβεύτηκε σε ειδικές τελετές στην Αθήνα με έπαινο το 2015 και με το ασημένιο μετάλλιο το 2016 των «Educational Business Awards», έρχεται ως συνέχεια τα 3 τελευταία χρόνια η «Robotics Learning Academy» να καλύψει το κενό, που δημιούργησε η κατάργηση του ΚΤΕ ΑΜΘ, προκειμένου να μην σταματήσει αυτή η σημαντική προσπάθεια.

Σχόλια