Σώπα Δάσκαλε!



  Είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που έδωσαν οι μαθητές της ΣΤ΄1 τάξης του 1ου Δημ. Σχ. Χρυσούπολης με υπεύθυνη δασκάλα την κ. Πιστίκη Μαρία , θέλοντας έτσι να αποχαιρετήσουν το σχολειό τους και να ευχαριστήσουν τους δασκάλους τους.
   Ήταν μια εκδήλωση-αφιέρωμα- στο ελληνικό σχολειό και στον Έλληνα δάσκαλο. Τον υπεύθυνο εργάτη της παιδείας , τον συνεπή επαγγελματία , τον υπάλληλο του χρέους αλλά και της αμφισβήτησης. Σε όλους αυτούς που έκαναν μεγάλες προσπάθειες για την ανάπτυξη της παιδαγωγικής στην Ελλάδα , για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία , για το δικαίωμα του κάθε Έλληνα στη μόρφωση. Σ’ αυτούς  που έκαναν το δασκαλίκι λειτούργημα εθνικής και λαϊκής κατεύθυνσης.
  Μέσα από κείμενα και εικόνες Ελλήνων λογοτεχνών σκάλισαν τη  μ ν ή μ η των παρευρισκόμενων  και τους βοήθησαν να ανασύρουν απ’ αυτήν όσα παράξενα , ακριβά και ταπεινά πράγματα του Σχολειού κρύβονταν μέσα της.
   Μερικοί τα μοιράστηκαν με το κοινό την ώρα της εκδήλωσης . Τα παιδιά μίλησαν για τα όνειρά τους  τ’ αυριανά  κι έδωσαν όλα μαζί την ΥΠΟΣΧΕΣΗ  ότι θα παλέψουν για ένα κόσμο γεμάτο απ’ αγάπη κι ελπίδα.
  Την παράσταση πλαισίωσε με το ΣΤ΄  μουσικό πρόγραμμα σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη & Μάνου Χατζηδάκη η κ. Χουρμουζιάδου Δέσποινα και οι μαθητές χόρεψαν τα ‘’Παιδιά του Πειραιά’’ στο ρυθμό που τους δίδαξε η κ. Μολοχίδου Ελισάβετ.
  Έτσι έκλεισε ένας κύκλος της κιμωλίας. Ο κύκλος του Δημοτικού Σχολείου. Εμείς οι δάσκαλοί τους , τους ευχόμαστε καλή συνέχεια από δω κι εμπρός , να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και η πορεία τους να είναι ανοδική. Προσδοκούμε  να μας ξεπεράσουν , το έχουμε ανάγκη ως κοινωνία. Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας, είναι η δύναμή μας.
                                           
                                                                      Μαρία Πιστίκη
                                                                   Δασκάλα του ΣΤ΄1 



































Σχόλια